Wim Kortekaas (69) uit Meppel verheugde zich enorm op de Parkinson Games waar hij aan mee zou doen. Helaas worden de Spelen door corona verplaatst naar volgend jaar

Wim Kortekaas (69) uit Meppel baalt. Hij heeft de ziekte van Parkinson en zou meedoen aan de Parkinson Games die van 4 tot en met 6 augustus plaats zouden vinden in Eindhoven. Wim traint zich suf. Vorige week kwam echter het vervelende bericht dat de Spelen zijn verplaatst naar volgend jaar. De onzekerheid door corona bleek toch te groot.

Wim Kortekaas uit Meppel doet mee aan de Parkinson Games. Ondanks zijn ziekte wil hij genieten en laten zien dat het leven niet voorbij is als je Parkinson hebt.

Wim Kortekaas uit Meppel doet mee aan de Parkinson Games. Ondanks zijn ziekte wil hij genieten en laten zien dat het leven niet voorbij is als je Parkinson hebt. Foto: Mediahuis Noord / Eelco Kuiken

Lees meer over
Meppel

Wim houdt van tafeltennis en jeu de boules en dat zijn dan ook de twee disciplines waar hij in uitkomt. Niet dit jaar, maar volgend jaar. Wat in het vat zit, verzuurt niet. Ook doet de Meppeler mee aan het nemen van strafschoppen. Allemaal in de hoop dat hij een medaille gaat halen, maar meer nog om contacten op te doen, om te laten zien dat je met Parkinson ook je grenzen kunt verleggen én om het taboe op ziek-zijn te lijf te gaan.