Voedsel Jongerenraad van Terra genomineerd voor SustainaBul MBO

Drie jongeren van de Jongeren Voedselraad van Terra. Terra MBO

De Voedsel Jongerenraad van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra is genomineerd voor SustainaBul MBO. De SustainaBul is een jaarlijkse ranglijst van duurzaamheid van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).
Lees meer over
Meppel
Coevorden
Emmen

Terra is genomineerd omdat de Voedsel Jongerenraad aangeboden heeft een actieve rol te spelen om het onderwijs over voedsel en voedselproductie een kwaliteitsimpuls te geven.

De Voedsel Jongerenraad komt voort uit de praktijk. Terra werkt alleen met echte opdrachtgevers in het werkveld. Een van hen wilde een dergelijke raad. Na een speed date werd de raad opgericht, bestaande uit vier Terra-studenten, enkele studenten van het Alfa College en een Friese jongerenbeweging. Deze eerste Voedsel Jongerenraad in Nederland werd pas vorige maand officieel geïnstalleerd tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Het is dan ook opvallend dat deze raad nu al is genomineerd voor de publieksprijs van de SustainaBul MBO.

„Terra heeft de Jongerenraad voorgedragen bij SustainaBul als voorbeeld van Good Practices ”, zegt Marjan Nijenbanning-Pot de begeleider van de raad. Nijenbanning is docent food, life & innovation bij Terra en werd in oktober verkozen tot de duurzaamste mbo-docent van Nederland. „En na de voordracht hoorden we al snel dat de Voedsel Jongerenraad was genomineerd.”

Duurzame ontwikkeling wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Duurzaamheid komt daarom in alle opleidingen van Terra aan bod. Terra biedt in de provincies Drenthe en Groningen twaalf verschillende opleidingen in de groene wereld. De mbo-instelling heeft in Meppel twee vestigingen aan de Werkhorst, een voor mbo en een voor vmbo-groen en het Groene Lyceum. Daarnaast zijn er vestigingen in Assen, Emmen en Groningen.

De stemming en uitreiking voor deze prijs vindt plaats op vrijdag 11 december onder toeziend oog van minister Sigrid Kaag.

Vorig jaar werden de eerste SustainaBuls in het mbo uitgereikt. In totaal doorliepen negen instellingen het hele traject. Het Koning Willem 1 College in Den Bosch mocht zich een jaar lang de duurzaamste mbo-instelling van Nederland noemen; Het Wellant college en het Friesland College volgden op de voet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu