Wandelnetwerk in de omgeving van Meppel is bijna klaar. Bebording wordt nog voor de zomer geplaatst: 'Drenthe wordt nog aantrekkelijker voor wandelaars'

Foto: Gemeente Meppel

In de grond bij Nijeveen is vrijdag een van de laatste wandelknooppuntpalen in de grond geslagen. Dat gebeurde door wethouder Robin van Ulzen van de gemeente Meppel en gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink. Daarmee is de voltooiing van het wandelnetwerk in de omgeving van Meppel weer een stap dichterbij gekomen,.
Lees meer over
Meppel

Binnenkort wordt gestart met de bebording van alle palen. Nog voor de zomer zal het wandelnetwerk in het buitengebied bij Nijeveen volledig operationeel zijn en aangesloten zijn op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten. Dit om het gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen en het wandelaars gemakkelijker te maken om hun eigen omgeving beter te ontdekken.

‘Het wandelnetwerk rondom Nijeveen is voor ons erg belangrijk. Onze inwoners en gasten krijgen de mogelijkheid om de omgeving (opnieuw) te ontdekken. Ze kunnen straks hun eigen route samenstellen aan de hand van de knooppunten langs prachtige locaties én ondernemers in het buitengebied van Meppel’, zegt wethouder Van Ulzen.

Kansen voor ondernemers

Het wandelnetwerk loopt ook langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden. Gedeputeerde Brink: ‘Het is onze ambitie om het wandelnetwerk in heel Drenthe uit te rollen. Hiermee maken we Drenthe niet alleen nog aantrekkelijker als wandelprovincie, maar creëren we ook nieuwe kansen voor Drentse ondernemers.’

Nieuws

Meest gelezen

menu