Woonconcept en Trebbe verduurzamen 102 woningen in Meppel

Er worden 102 woningen in de Haveltemade verduurzaamd.

Woonconcept en Trebbe zijn gestart met het verduurzamen van 102 woningen in de wijk Haveltermade in Meppel. Samen met de bewoners is in de afgelopen maanden nagedacht over wat er moet gebeuren om de woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Die gezamenlijke plannen worden nu uitgevoerd.

Voordat er een plan wordt gemaakt om woningen te verbeteren en te verduurzamen, gaan Woonconcept en de bouwpartner met de bewoners in gesprek. Om te horen wat zij belangrijk vinden, wat er verbeterd moet worden en wie verder mee wil denken in een bewonersadviesgroep. Met die bewoners hebben Woonconcept en Trebbe het plan verder besproken. De presentatie van dit plan ging tijdens dit project een beetje anders. Normaal gesproken wordt dit uitgelegd tijdens een bewonersavond, nu kregen de bewoners een film met uitleg.

Duurzaam en veiliger wonen

Monique Koobs is projectleider bij Woonconcept en vertelt enthousiast over het project. „Het hele huis wordt geïsoleerd, een nieuw dak, goede ventilatie. En als bewoners dat willen, komen er zonnepanelen op het dak. De energierekening gaat flink omlaag en het wooncomfort neemt toe. Maar dat niet alleen. In de afgelopen tijd is veel ingebroken in de buurt. Daarom krijgen de bewoners nieuwe ramen en deuren met extra veilig hang- en sluitwerk. Zodat het niet alleen fijner, maar ook veiliger woont.”

Langdurige samenwerking

Woonconcept gaat voor de verduurzaming van woningen samenwerkingen aan met partners. In de gemeente Meppel werkt Woonconcept hiervoor samen met Trebbe. De verduurzaming van de woningen aan de Resedastraat en Rozenstraat was het eerste project. Deze werkzaamheden werden eerder dit jaar afgerond.

De verduurzaming van de woningen aan de Heinsiusstraat, Talmastraat en Van Hogendorpsingel is het tweede project. De werkzaamheden zijn onlangs van start gegaan, naar verwachting worden de werkzaamheden in de zomer van 2021 afgerond.

„Wij vinden het fantastisch dat wij Woonconcept ondersteunen bij het energiezuiniger en betaalbaarder maken van haar woningvoorraad”, vertelt Ben Doorn, projectleider bij Trebbe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu