YouTubers Timo Miedema en Mees van Dam nemen video op in zwembad in de Wijk. Lukt het hen om de ‘Alfabet Flip Challenge’ te doen vanaf de duikplank?

Zwembad de Slenken in de Wijk was woensdagavond na sluitingstijd het domein voor YouTubers Timo Miedema en Mees van Dam. In alle rust namen ze hier een ‘Alfabet Flip Challenge’ op voor hun veelbekeken YouTubekanaal, waarbij alle letters van alfabet gesprongen werden vanaf de duikplanken.

Mees en Timo doen een challenge vanaf de duikplank.

Mees en Timo doen een challenge vanaf de duikplank. Foto: Benny Spin

De twee freerun-atleten uit Zwolle houden van freerunnen, parcours, trampoline springen en reizen en gaan in video’s graag uitdagingen aan met vrienden.

Langer voor openblijven

Het duo werd gewezen op het zwembad in De Wijk. En daar wilde het personeel en vrijwilligers van het bad graag even iets langer voor open blijven. Jan Boverhof: „Tijdens de normale openingstijden van het zwembad was geen optie, omdat er dan teveel mensen aanwezig zijn.”

Mees: „We zijn hier nu bijna vijf jaar mee bezig en nemen meestal drie nieuwe video’s per week op. Deze worden online gezet op woensdag, vrijdag en zondag.”

De heren zijn voortdurend op zoek naar vreemde, gekke en creatieve ideeën voor hun video’s. Timo: „Het blijft wel lastig om elke keer iets nieuws te verzinnen. Een duik van de rotsen, op 23 meter hoogte blijft een van de meest bijzondere dingen die we hebben gedaan.”

230.000 volgers

De YouTubevideo’s van de twee worden meestal vele duizenden keren bekeken. In totaal hebben ze meer dan 230.000 volgers. En daar is tegenwoordig een aardig zakcentje mee te verdienen.

Tijd voor andere dingen is er nauwelijks. Mees: „We zijn er fulltime mee bezig, en het is inmiddels ook ons werk geworden’.

Of het gelukt is om alle letters van het alfabet te duiken, zal in de nieuwe video te zien die binnenkort online gaat.

Bekijk hier een van de andere afleveringen van het duo:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu