Aftrap Kinderboekenweek in De Wegwijzer in Westerbork: ,,Samen genieten van lezen, voorlezen en boeken"

Een feestelijke start van de Kinderboekenweek. Pieter de Roest

Op Kindcentrum De Wegwijzer in Westerbork is woensdag op feestelijke wijze de aftrap verricht van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Worden wat je wil.

Dit was de eerste keer in lange tijd dat iedereen weer bij elkaar in één ruimte was, in de grote hal van de school. Er was een mooi kleurrijk decor gemaakt waaruit steeds iemand met een ander beroep tevoorschijn kwam. Dat varieerde van postbode tot agent en van timmerman tot astronaut. Alle kinderen waren meteen geboeid door dit schouwspel. Vervolgens volgde het themalied met de dans van Kinderen voor Kinderen.

Voorlezen

Op vaste momenten wordt de komende dagen voorgelezen, waarbij de leerlingen mogen kiezen in welk lokaal ze aanschuiven om te luisteren. In alle klassen worden allerlei activiteiten gehouden rondom het thema en lezen. Er komen diverse gastsprekers vertellen over hun beroep en veel groepen gaan op excursie naar een bouwbedrijf of bloemenwinkel en dergelijke. Daarnaast wordt in de bovenbouw een voorleeswedstrijd gehouden. ,,Dit alles om samen te genieten van lezen, voorlezen en boeken”, aldus Pieter de Roest, directeur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu