Alles is anders voor mensen met rouw. Cursus in Westerbork biedt uitkomst: ,,Hoe geef ik mijn leven een nieuwe zin?”

Melle en Marjan Leffers. Eigen foto

Door de kerken van Westerbork wordt de cursus ‘leven na verlies’ aangeboden. De leiding is in handen van Melle en Marjan Leffers. Een dergelijk initiatief blijkt nodig want deze cursus wordt al voor de zevende keer gehouden.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Melle Leffers heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met rouw en specialiseerde zich in pastorale hulpverlening. Marjan is werkzaam bij een hospice.

Leffers: ,,Het verliezen van een dierbare door de dood is een ingrijpende ervaring. Alles in je leven is plotseling anders. Je krijgt te maken met een wirwar aan gevoelens van verdriet en gemis, tot aan boosheid en jaloezie aan toe. Als vanzelf komen er vragen: Hoe moet ik verder? Hoe geef ik mijn leven een nieuwe zin?”

Melle en Marjan sommen mogelijke thema’s op: de periode vóór het afscheid, de uitvaart(dienst), wat gebeurt er als je rouwt, de reacties uit je omgeving, het omgaan met moeilijke dagen, en uiteindelijk de vraag: wat geeft je de kracht om verder te gaan?

Voorafgaand aan de cursus vindt een voorgesprek plaats om mogelijkheden en verwachtingen op elkaar af te stemmen. De groep bestaat uit maximaal acht personen en komt acht keer bij elkaar. Kerkelijk betrokken zijn is nadrukkelijk geen vereiste.

Leffers heeft als geen ander gesignaleerd hoe belangrijk het is om je te kunnen uitspreken, het gemis blijft maar hij hoopt ook dat door deze cursus mensen er beter mee om kunnen gaan.

Voor opgave of inlichtingen kunnen belangstellenden bellen of mailen: 0593 – 333728 / [email protected] . Bij voldoende aanmeldingen begint deze cursus in september 2021.

Nieuws

Meest gelezen

menu