Ambitieus bestuur van Zomeractiviteiten Westerbork is weer volop aan de slag

Het bestuur, Gerrie de Rouw, Gerard Viskaal, Harm Meijer, Jan Schonewille, Hennie Bork, Tineke Merlinga, Wil Schuurman, bij de kerk. Hugo Faber

Het bestuur van Stichting Zomeractiviteiten Westerbork is toe aan bedrijvigheid en daarom zijn er weer wat activiteiten in de agenda gezet. De eerste is Börk Klassiek, het Ensemble Rosen für Dich is te gast.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Op 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in de Stefanuskerk. Het concert staat bij Westerborkers bekend als Ar Klassiek, omdat het jarenlang plaatsvond in Restaurant De Ar, maar dit jaar is voor een andere locatie gekozen.

Akoestiek Stefanuskerk

,,We willen de kerken meer betrekken bij activiteiten in het dorp en de akoestiek van de Stefanuskerk leent zich natuurlijk heel goed voor een klassiek concert”, zegt Gerrie de Rouw, voorzitter van Stichting Zomeractiviteiten Westerbork. ,,Bovendien is er meer ruimte voor bezoekers, wat met het oog op de anderhalve metermaatregel prettig is. We willen het een paar keer proberen om te zien hoe het bevalt. Dat is overigens in goed overleg gegaan met De Ar. Onze andere winteractiviteit, Ar Literair op 27 februari, vindt daar plaats.” Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Stichting Zomeractiviteiten Westerbork.

Koningsdag

Maar het bestuur kijkt ook al verder vooruit, naar het voorjaar. Koningsdag moet weer een echte feestdag worden en daarom is een programma voor jong en oud samengesteld. ,,Inwoners van Westerbork hebben lang overlast gehad van de werkzaamheden aan de Oost-Westverbinding en dit feest moet dat een beetje goedmaken. Het programma is nog niet definitief, maar De Rouw wil wel alvast een tipje van de sluier oplichten.

Optocht en meer

,,Er moet een optocht komen, die om 15.00 uur start bij Meursinge. Hoe de optocht er uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar de deelnemers van de Koningsrit zullen er bij aansluiten en we willen kinderen de gelegenheid geven om mee te rijden, bijvoorbeeld in oldtimers of in een paardentram. Op verschillende plaatsen treden koren op en op het evenemententerrein achter ’t Olde Gemientehoes wordt een kinderspelmiddag gehouden met een spectaculair speeltoestel. Op datzelfde terrein wordt aan het eind van de middag een preuvenement gehouden en gedurende de dag kunnen mensen een rondleiding maken onder leiding van een gids, waarbij oude foto’s van de Oost-Westverbinding te zien zijn. Er wordt op verschillende plaatsen, waaronder het Derkshoes, ook een film vertoond met nieuwe en oude beelden van het tracé. De nieuwe beelden worden op een zonnige dag gemaakt met een drone. Voor twaalf- tot twintig-jarigen komt er een optreden van een dj en bij Diggels willen we een oranjebal en Top2000-avond houden.”

Tien vrienden

De oproep van de stichting om nieuwe vrienden te werven heeft zo’n tien nieuwe vrienden opgeleverd. ,,Dat valt eigenlijk een beetje tegen. We hopen dat Westerborkers weer zin krijgen om bij te dragen aan activiteiten als er weer wat meer te doen is in het dorp. Daardoor is de stichting zichtbaarder en leeft het misschien meer. Vrienden betalen 8,50 euro per jaar en krijgen daarvoor 5 euro korting op een winteractiviteit. Ze hoeven er iets voor te doen, maar zorgen er zo wel voor dat we mooie activiteiten kunnen blijven organiseren.”

Vrienden door vrienden

Naast meer „vrienden van de stichting” zoekt Zomeractiviteiten ook inwoners die het leuk vinden om een, jaarlijks terugkerende, specifieke activiteit voor Westerbork te organiseren. Gerrie de Rouw: ,,Dat zou dan kunnen met een zelf samengestelde groep een keer per jaar onder de vlag van Zomeractiviteiten. Onder het motto: ‘voor vrienden door vrienden’. Voorbeelden zijn de miniplaybackshow, terrassen festival, jennechiesmarkt etcetera. Ook nieuwe ideeën zijn uiteraard welkom.”

Aanmelden kan bij info@zomeractiteiten.nl .

Nieuws

menu