Arjan van Gelderen trekt de verkiezingskar van de VVD Midden-Drenthe

Arjan van Gelderen. Eigen foto

De lijsttrekkersrol voor de VVD gaat huidig fractievoorzitter Arjan van Gelderen uit Beilen (Makkum) vervullen. Dat is door de leden op de ledenvergadering bepaald.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Van Gelderen deed ruime ervaring in de gemeenteraad op en kent de gemeente goed, hij is geboren en getogen in Westerbork. In het dagelijks leven is hij manager financiën binnen de Rijksoverheid. Eerder werkte Van Gelderen ook in het bedrijfsleven en de zorgsector.

Enthousiaste kandidaten

De plaatsen 2 tot en met 5 worden ingevuld door enthousiaste kandidaten met een mooie man-vrouw verdeling, variërend in leeftijd en met een mooie mix aan ervaring en ambities. Huidig commissielid Veronique Roerink uit Beilen (Klatering) is voor de komende periode beschikbaar als raadslid op plek 2. Roerink is een hippisch ondernemer met een eigen dressuurstal en deed de afgelopen 4 jaar als commissielid ervaring op. Op plek 3 staat een bekend gezicht, Henk de Weerd, agrarisch ondernemer uit Drijber. Hij heeft ruime ervaring binnen de politiek in Midden-Drenthe, was meerdere periodes raadslid en onder andere als voorzitter van de commissie Algemeen Bestuur.

Op nummer 4 staat een nieuw gezicht: Daniëlle Pors uit Beilen (Smalbroek). Daniëlle Pors is vanuit haar eerdere rol als fractiemedewerkster bekend met de VVD en de politiek. Van oorsprong is zij dierenarts, maar tegenwoordig actief als jurist. Op nummer 5 staat Jos Brunninkhuis uit Beilen. Jos heeft een agrarische achtergrond en is tegenwoordig manager bij VolkerWessels Telecom.

De VVD Midden-Drenthe heeft op dit moment 4 zetels in de gemeenteraad. De ambitieuze campagnecommissie streeft naar behoud van deze zetels bij de komende verkiezingen.

Andere focus

Opmerkelijk detail is dat Marie-Cecile Hatzmann niet op de lijst staat. Arjan van Gelderen: ,,Marie-Cecile heeft hier zelf voor gekozen. Dit om meer de focus te kunnen leggen op haar studie, werk en activiteiten voor de VVD landelijk. Uiteraard is dit voor ons spijtig, maar hebben wij zeker begrip voor haar keuzes.”

Nieuws

Meest gelezen

menu