Assistentes van dierenartsen op pad in een oliebollenauto. Dierenartsen spreken waardering uit voor veehouders in Midden-Drenthe en omgeving

Op pad met de oliebollen. Bernd Hietberg

Veehouders en dierenartsen staan vaak samen hand en hand met als gezamenlijk doel het welzijn van dieren. De dierenartsen van Diereartsenpraktijk het Drentse Hart uit Beilen lieten hun waardering woensdag en donderdag blijken met oliebollen. Veel oliebollen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dit keer dus niet de volle aandacht voor de dieren, maar voor de mens die voor deze dieren zorgt. De assistentes van Dierenartsenpraktijk het Drentse Hart gingen op pad met een auto vol oliebollen om de veehouders in het zonnetje te zetten. De praktijkauto was omgetoverd tot oliebollenauto, bestuurd door assistentes die in stijl gekleed waren.

Ambitieus

Of de oliebollen door de dierenartsen zelf gebakken waren? Dierenarts Bernd Hietberg schiet in de lach: ,,Nee, dat is iets te ambitieus. De zorg voor dieren gaat ondertussen ook door en je moet doen waar je goed in bent.”

Het vee van boeren heeft vierentwintig uur per dag 365 dagen per jaar zorg nodig. Zorg die geboden wordt door de boerengezinnen. Om hun waardering te laten blijken konden deze gezinnen smullen van de door een lokale ondernemer gebakken lekkernij.

De gebeurtenissen van Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart en de veehouders zijn te volgen op Facebook en Instagram.

Nieuws

Meest gelezen

menu