Beeld in Beilen is een ode aan cruciale beroepen: ,,Na het klappen, komt het lappen"

Na de onthulling van het beeld volgt uitleg van de actie. Hugo Faber

Een metershoog standbeeld als ode aan de onmisbare beroepen is op tour door het hele land. Zorgverlener Anique stond model voor het drie meter hoge bronskleurige beeld, dat zaterdag tijdelijk een plekje kreeg naast het gemeentehuis in Beilen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dit beeld kwam voor het eerst naar het Noorden van Nederland en Beilen had de primeur.

,,Vorig jaar werd er geklapt voor de mensen in de zorg en al het andere onmisbare werk. Ondertussen kampen uitgerekend zij nog steeds met bescheiden loon, veel onzekerheid en hoge werkdruk,” aldus FNV’er Peter Spijkerman, lid van het algemeen bestuur van FNV. “Dat moet anders. Daarom mobiliseren we heel Nederland via deze ode aan al die zorgverleners, schoonmakers, pakketbezorgers, juffen en meesters en al die andere cruciale beroepen. Laten we tegen alle bestuurders en politici zeggen: na het klappen, komt het lappen!”

Behoorlijk salaris, minder werkdruk

Willem Prins is het daar roerend mee eens. De FNV bestuurder wijst onder andere op de hoge werkdruk in de zorg, niet alleen in de zieken- en verpleeghuizen maar ook in de thuiszorg. ,,Er moet voor al die mensen die belangrijk werk doen in de cruciale beroepen goede arbeidsomstandigheden komen en zij moeten een behoorlijk salaris krijgen.”

Prins vertelt dat zaterdagmiddag in Beilen over het algemeen positief gereageerd is op deze actie van de FNV. Mensen konden ook de petitie tekenen via www.fnv.nl/standbeeld of op de foto gaan met het standbeeld. De meeste mensen classificeerden de actie als zinvol, een enkeling vond het flauwekul. De oproep was echter duidelijk: ,,Laten we met elkaar solidair zijn.”

Inmiddels is het beeld weer ingepakt, op weg naar de volgende tussenstop.

Nieuws

Meest gelezen

menu