Beelden en glasobjecten scoren tijdens open dagen in Lheebroek

Een van de prachtige grote beelden achter de boerderij. Claudia van Unen

Voor de derde keer worden in de tuin van de oude Saksische boerderij uit 1824 in Dwingeloo op Lheebroek 17a (tegenover camping de Meisterhof) diverse beelden uit Zimbabwe en glasobjecten van Cees van Olst tentoongesteld. De tuin, op de grens van Midden-Drenthe en Westerveld, is met vijvertjes, oude bomen, mooie beplanting en de opstelling van de kunstwerken een lust voor het oog.


,,Mijn man Johan en ik zijn echte kunstliefhebbers en in de loop der jaren hebben we veel beelden verzameld die we ooit ergens hebben gezien”, vertelt Claudia van Unen.
De beelden zijn van diverse steen soorten zoals opaal, serpentijn en kobalt gemaakt en ieder beeld is uniek. Alle kunstwerken zijn met de hand gemaakt, zonder elektrische hulpmiddelen. Er zitten dus vele uren werk in.
Veel beelden, groot en klein, komen uit het kunstenaarsdorp Tengenenge, waar kunstenaars full time werken aan het vervaardigen hiervan. De stenen die ze gebruiken worden uit een berg gehakt vanuit de mijnen in de omgeving. Door hakken, schaven, schuren, verhitten en waxen, ontstaat een prachtig eindresultaat.
Ook worden glasobjecten tentoongesteld, vervaardigd door Cees van Olst, een Drentse glasblazer die onder andere in Diever en het glasmuseum in Hoogeveen heeft gewerkt. Al zijn werken zijn uniek gesigneerd en hebben een certificaat van echtheid.

Al dit moois is te zien en te koop tijdens de open dagen op 22, 28 en 29 augustus van 11.00 tot 17.00 uur, geen entree.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu