Beiler Video Club viert feestje met open huis

Leren om een eigen film te maken. BVC

De Beiler Video Club (BVC) bestaat 30 jaar (+1). Ter ere daarvan wordt een open dag gehouden op zaterdag 30 oktober (11.00-16.00 uur) in buurthuis De Raat een de Reigerlaan in Beilen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Wethouder Dennis Bouwman verricht die dag om 11.00 uur de opening.

BVC is aangesloten bij de NOVA(Nederlandse organisatie voor audio visuele (non commerciële) filmers.

Die dag zijn er diverse demonstraties en bezoekers kunnen zelf ook eens even achter een camera gaan staan. Er is een expositie met oud filmapparatuur en diverse informatie stands met montage software, microfoons en dergelijke. Bij goed weer is er ook een demonstratie met een drone. ’s Middags draait Hans Jonker een mooie natuurfilm, aangevuld met werk van eigen leden. Josien Feitsma van RTV Drenthe geeft een presentatie en voorlichting over hoe je moet filmen.

Uniek

,,BVC heeft een eigen jongerenafdeling, de Jong Filmstudio Beilen, en dat is uniek in Nederland,” aldus Bianca van Gelderen. Ook deze filmjongeren zijn op de open dag aanwezig en laten zien wat ze aan materiaal hebben en wat ze daarmee doen. Ze draaien ook films die ze al eerder gemaakt hebben.

Niet naar de open dag maar een keer een clubavond bezoeken? Dat kan. Kijk op de website voor meer informatie en het programma.

www.filmclub-bvc.nl

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu