Bijna 1000 reacties op onderzoek naar herinrichting Noord-Zuid route in Beilen

Wethouder Schippers deelt de bonnen uit - Foto: Gemeente Midden-Drenth

De gemeente Midden-Drenthe heeft in totaal 990 reacties van inwoners gekregen op hun onderzoek naar de herinrichting van de Noord-Zuid route in Beilen.

De inwoners werden gevraagd naar hun gebruik van de route en wat zij belangrijke verbeterpunten vonden. Uit het onderzoek kwam onder andere naar voren dat de helft van de ondervraagden de route gebruikt met een recreatief doel, zoals fietsen en wandelen. Een andere uitkomst was dat 66 procent het veilig en snel oversteken belangrijker vindt dan het snel doorrijden.

Volgens Wethouder Jan Schipper is het aandeel fietsers en voetgangers groter dan de gemeente van tevoren had gedacht. De uitkomst van het onderzoek worden gebruikt bij de eerste ontwerpen voor de herinrichting van de Noord-Zuid route (de Esweg en gedeeltes van de Linthorst Homanweg en de Asserweg) in Beilen.

Cadeaubonnen

Onder de respondenten werden een aantal cadeaubonnen verloot. Mevrouw Douma uitBeilen en mevrouw Boschman uit Beilen zijn de winnaars van de cadeaubonnen. Wethouder Jan Schipper overhandigde maandag 30 november de bonnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu