Bouwbord Poort van Etten onthuld: nieuwe appartementen worden gasloos

Bouwbord Poort van Etten onthuld. Foto: Norma Riemersma

Wethouder Dennis Bouwman heeft vrijdagmiddag het bouwbord van Residence Poort van Etten onthuld. Het volledig gasloze seniorencomplex verrijst op de hoek van de Ettenstraat en de Kampstraat in Beilen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Daarvoor worden de panden van de voormalige bank en het ernaast gelegen pand, waar een beautysalon gevestigd was, afgebroken. Bouwman verrichtte de onthulling samen met een inwoonster van Beilen die geïnteresseerd is in één van de appartementen in het complex. Nu kan iedereen zien hoe het straatbeeld verandert door de komst van het appartementencomplex. In totaal heeft Residence Poort van Etten 24 appartementen, verdeeld over drie woonlagen. Bij ieder appartement hoort een parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw, dat wordt ontwikkeld door CareLess Nederland.

Nieuwe bestemming

,,In de gemeente Midden-Drenthe en zeker ook in de Beilen is de vraag naar woningen de laatste jaren behoorlijk gestegen", vertelde Dennis Bouwman voorafgaand aan de onthulling. ,,Beilen ligt mooi en gunstig ten opzichte van spoor en snelweg. Het heeft bovendien veel voorzieningen en de locatie van dit seniorencomplex is ideaal voor toekomstige bewoners. Ik vind het mooi om te zien dat gebouwen die hun oude functie verloren hebben, zoals het postkantoor en de bank, nu plaatsmaken voor een nieuwe bestemming."

Verbinding

Architect Ruud Dessing vertelde de aanwezigen dat bij het ontwerp bewust is gekozen voor een klassieke uitstraling. ,,Aan de kant van het gemeentehuis is vooral stedelijke bebouwing te zien, terwijl de andere kant een dorpser karakter heeft. De uitstraling van Residence Poort van Etten verbindt die twee. Op de hoek met de Kampstraat hebben we gekozen voor een in het oog springend dak."

Gasloos

De appartementen, die bedoeld zijn voor mensen van 60 jaar en ouder, zijn verkrijgbaar in drie typen. De verkoop is inmiddels gestart en de eerste tien gegadigden hebben zich volgens Hup & Fidom Garantiemakelaars al gemeld. Elk appartement is voorzien van vloerverwarming en is geheel gasloos.

Naar verwachting wordt het complex eind 2020 opgeleverd.

Nieuws

Meest gelezen

menu