Bovenbouwleerlingen IKC De Ridder uit Beilen verhuizen tijdelijk naar voormalige Jan Ligthartschool

Wethouder Erjen Derks overhandigde woensdag 6 oktober 2021 de sleutel aan directeur Simon Bijl. Foto: gemeente Midden-Drenthe

Leerlingen uit de bovenbouw van IKC G.A. de Ridder in Beilen krijgen voortaan les in de voormalige Jan Ligthartschool aan de Leliestraat.

De verhuizing is nodig, omdat de school met ruim 350 leerlingen uit haar jasje groeit en ruimte tekort komt in het gebouw aan ’t Spiek.

De nieuwe huisvesting is van tijdelijke duur, omdat in 2023 op de locatie van de huidige IKC G.A. de Ridder wordt gestart met de bouw van een nieuw schoolgebouw, waarin ook CKC Beatrix onderdak krijgt.

‘Tijdelijke oplossing’

Wethouder Erjen Derks: ,,Over een aantal jaren staat aan ’t Spiek in Beilen een prachtige nieuwe school. Maar dat lost het huidige tekort aan ruimte natuurlijk niet op. Het is mooi dat we daar nu deze tijdelijke oplossing voor hebben gevonden.”

Directeur Simon Bijl van IKC G.A. de Ridder: ,,Natuurlijk is het jammer dat we nu niet meer alle leerlingen bij elkaar hebben, maar onze leerlingen van de bovenbouw hebben hier een hele school tot hun beschikking en zo komt er ruimte vrij aan ’t Spiek.”

In gesprek met omwonenden

In de komende periode gaan de gemeente en de schoolbesturen van Kits Primair en CKC Drenthe aan de slag met de voorbereidingen voor de nieuwbouw.

,,We vinden het belangrijk dat het nieuwe gebouw zo goed mogelijk in de omgeving gaat passen. Vandaar dat we in gesprek gaan met alle betrokkenen, dus niet alleen de schoolbesturen en ouders en leerlingen maar ook omwonenden het woon- zorgcentrum ’t Stroomdal en de dierenweide Stroomdal”, aldus Derks.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu