Brigitte Vermij toont werk tijdens het Landelijk Atelierweekend: ,,De inspiratie om creatief bezig te zijn is eigenlijk elke dag aanwezig”

Bij de ijsbaan in Nieuw-Balinge. Brigitte Vermij

Brigitte Vermij uit Nieuw-Balinge doet mee met het ‘Landelijk Atelierweekend’ op 25 en 26 juni, waarin kunstenaars in heel Nederland hun ateliers openen voor publiek.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Vermij schildert met acrylverf en maakt ‘landschappen’, zowel in haar eigen geabstraheerde stijl als abstract. Daarnaast maakt zij ook ander ‘abstract werk’ en werkt soms met thema’s, zoals bijvoorbeeld de serie ‘Huissierraad’.

Rode draad

Tekenen en schilderen zijn de rode draad in haar leven. Als meisje tekende zij al portretten. Tijdens haar werkzame leven als onder andere administratief medewerkster volgde zij in haar vrije tijd cursussen portret- en modeltekenen (beginners en gevorderden), werken met pastelkrijt. Er volgden cursussen ‘Ontwikkelen eigen stijl’ bij de Vrije Academie in Den Haag. Daar maakte zij haar eerste ‘Abstracte werk’. Vanaf 2014 volgde zij cursussen ‘Schilderen met Acrylverf’ en overige materialen.

Brigitte Vermij nam deel aan kunstmarkten, exposities en beurzen (De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein en Gorinchem).

Na wat omzwervingen is zij met haar vriend en hun twee honden neergestreken in Nieuw-Balinge: ,,Hier is het heerlijk wonen en de inspiratie om creatief bezig te zijn is eigenlijk elke dag aanwezig.”

Voor openingstijden en meer informatie bekijk de websites.

www.landelijkatelierweekend.nl en www.brigittevermij.nl

Nieuws

menu