Burgemeester Cees Bijl verrast diamanten echtpaar uit Beilen

Burgemeester Cees Bijl overhandigt de trouwakte aan het echtpaar Sattler. Hugo Faber

Burgemeester Cees Bijl bracht woensdagmiddag een bezoekje aan Aaldert en Jannie Sattler-Bebingh in Beilen. Het echtpaar Sattler was die dag 60 jaar getrouwd en dan bleef niet ongemerkt.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Het bezoekje van de burgervader werd op prijs gesteld. ,,Een hele aardige man”, aldus Jannie Sattler. Wat ook in de smaak viel waren de cadeaus, een uitgeprinte trouwakte van het paar met een bloemstuk. Komend weekend viert het diamanten paar hun trouwdag met een etentje, samen met hun twee dochters, drie kleinkinderen, partners en achterkleinkind.

Aaldert en Jannie zijn verknocht aan Beilen. Beiden groeiden op in Beilen en maakten onderdeel uit van een vriendengroep. Na een lange verkeringstijd stapten Aaldert en Jannie op 18 mei 1962 in het huwelijksbootje.

Heimwee

Het paar maakte tijdens hun huwelijk een kort uitstapje naar Wormer. Jannie: ,,Daar kreeg mijn man werk bij de gemeente. We hebben daar drie jaar gewoond, maar keerden daarna terug naar Beilen. Ik kreeg heimwee.”

Aaldert verdiende de kost eerst als timmerman en later als bouwkundig opzichter. Het stel woont sinds een jaar op dertien aan de Brink in Beilen, in een appartement. ,,We woonden daarvoor aan het Spiek in een vrijstaande woning. Na de verhuizing misten we onze tuin, dat was wel even wennen. Maar we wonen hier nu aan de Brink met veel plezier.”

Nieuws

menu