Chocoladeletters en verlengde rondrit. Sinterklaas en pieten op trikes door Bovensmilde

Het werd een vrolijke rondrit door Bovensmilde. Oranje Feest Vereniging Bovensmilde

Vanwege de coronapandemie bleek het vorig jaar niet mogelijk om Sinterklaas in Bovensmilde te ontvangen. Ook dit jaar was een traditionele intocht met eindfeest niet haalbaar. Ondanks deze tegenvaller kon het bestuur van de Oranje Feest Vereniging Bovensmilde zaterdag toch heel wat gezinnen blij maken.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Pieter Diekema namens de organisatie: ,,Gelukkig bleek met een aantal aanpassingen een intocht van Sinterklaas toch mogelijk. Door het scannen van de QR-codes van de vrijwilligers, het dragen van mondkapjes, anderhalve meter afstand en ventilatie was het mogelijk dit feest op een verantwoorde wijze te organiseren.”

Letters en rondrit

Deze feestelijke dag begon zaterdagochtend met het rondbrengen van chocoladeletters voor de 60+ leden van de vereniging. Vanaf 14.00 uur trok de Sint met Pietenband, motorpieten en jeugdcircus Bombari door het dorp. Dit keer een verlengde rondrit om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen, Sint en hoofdpiet werden met trikes vervoerd.

Na de intocht konden de kinderen eventueel met één begeleider hun cadeau ophalen in De Spil. Een wachtrij bleek onvermijdelijk. De danspieten zorgden echter voor vermaak op het nummer ‘de Pietenpokie’, geschreven door Johan Meijers en ingezongen door Karin Kempenaar.

Nieuws

menu