ChristenUnie Midden-Drenthe bezorgd over keuze voor nieuwe aannemer voor geluidswal in Spier

De geluidswal in Spier heeft inmiddels een lange historie. Marjan Zinger

De afgebroken geluidswal in Spier wordt herbouwd door een nieuwe aannemer. ChristenUnie Midden-Drenthe is naar eigen zeggen onaangenaam verrast over het nieuws en zeer bezorgd wat de financiële en juridische gevolgen zijn van de keuze. Daarom stelt de partij schriftelijke vragen.

Volgens fractievoorzitter Henk Heideveld duurt het voor het dorp te lang voordat de gemeente actie onderneemt. „Daar hebben wij al diverse keren bij het college over aan de bel getrokken. De geluidswal had al lang herbouwd moeten worden.”

De politieke partij voelt zich echter overrompeld en is naar eigen zeggen zeer bezorgd door de keuze van het college om een andere aannemer te kiezen die de geluidswal herbouwt. Omdat vanuit het college daarover op geen enkele wijze is gecommuniceerd naar de raad, stelt de fractie van de ChristenUnie schriftelijke vragen.

Meer duidelijkheid voor raad en inwoners

Zo vraagt de politieke partij zich onder andere af wie de kosten van de herbouw van de geluidswal moet betalen. „Op deze manier kunnen wij onmogelijk onze controlerende rol vervullen als vertegenwoordigers van de inwoners van Midden-Drenthe”, vertelt Heideveld.

Met de beantwoording van de vragen hoopt de ChristenUnie meer duidelijkheid voor de raad en inwoners van de gemeente te kunnen verschaffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu