ChristenUnie Midden-Drenthe over extra kosten voor aanleg rotonde A28: ‘Liggen er soms gouden leidingen in de grond?’

Hier is de nieuwe rotonde aangelegd. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

ChristenUnie Midden-Drenthe is verontwaardigd omdat de aanleg van de nieuwe rotonde bij Beilen 30 procent meer heeft gekost dan van tevoren werd verwacht.
Lees meer over
Midden-Drenthe
Nieuws De Krant van Midden Drenthe

Dit komt volgens het college door het afgraven van meer grond en het verleggen van leidingen en kabels. CU-fractievoorzitter Henk Heideveld: ,,Ik begrijp niet dat het uitlopen van de werkzaamheden 3750 euro per uur moet kosten! Liggen er soms gouden leidingen in de grond? Zó duur kan het aanbrengen van wat meer verharding en het verleggen van leidingen toch niet zijn?”

Te gemakkelijk

De CU meent dat de hogere kosten het gevolg zijn van een foute steekproef van de ondergrond en dat de kosten daarom op het bedrijf dat de werkzaamheden heeft verricht kunnen worden verhaald. Ook vindt de partij dat het college van Midden-Drenthe de tegenvaller te gemakkelijk wegwuift omdat er ook meevallers zijn op de begroting. Heideveld: ,,Alsof alles geoorloofd is mits je maar binnen de begroting blijft. Het steekt dat het college niet de moeite heeft genomen om tenminste de fractievoorzitters te bellen om uit te leggen wat hier is gebeurd. Het lijkt haast wel alsof de portefeuillehouder de ernst van deze overschrijding onvoldoende inziet”.

Nieuws

Meest gelezen

menu