Coureur Ilja Caljouw uit Bovensmilde reist af naar Isle of Man: ,,Ik kan niet wachten!"

Ilja Caljouw heeft zin aan zijn raceavontuur. Eigen foto

Ilja Caljouw uit Bovensmilde, coureur van Performance Racing Achterhoek, reist komend weekend af naar het Isle of Man voor het nieuwkomersweekend. Coureurs die voor het eerst deelnemen aan de TT worden door de organisatie begeleid om het zestig kilometer lange circuit zo goed mogelijk te leren.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Buiten de geplande trainingsdagen en races om zal Caljouw zelf nog een keer afreizen naar het Isle of Man om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de twee weken durende TT die eind mei gehouden wordt. Caljouw en Performance Racing Achterhoek zijn de enige Nederlandse deelnemers aan dit roemruchte motorsportevenement.

Te wild

Ilja Caljouw: ,,Al een aantal jaar weet ik dat ik graag op het Isle of Man wil rijden. In eerste instantie was ik nog te wild in mijn rijden maar de laatste jaren is dit onder controle. Met Performance Racing Achterhoek is hier al vaak over gesproken, helaas zijn er twee jaren verloren gegaan, maar dit jaar lijkt het echt te gaan gebeuren. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit met het voor mij vertrouwde team mag gaan doen. We zijn nu al maanden aan het voorbereiden, in december zou ik naar het eiland gaan maar kon dit vanwege coronamaatregelen niet doorgaan. Aankomend weekend staat het newcomers weekend gepland. Ik kan niet wachten het legendarische parcours nu eindelijk in het echt te zien.”

Goed ontwikkeld

Teammanager Arno Wassink: “Wij als team kijken er naar uit om de Isle of man TT te rijden met Ilja Caljouw. De laatste jaren heeft Ilja zich goed ontwikkeld als coureur en dit heeft ervoor gezorgd dat wij deze uitdaging samen met Ilja willen aangaan. Het team heeft al enige ervaring met eerdere deelnames aan de TT, dus kunnen we onze ervaring gebruiken om Ilja zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de TT.”

Nieuws

menu