D66 Midden-Drenthe wil ruimte voor iedereen. Infographic geeft inzicht in verkiezingsprogramma

De infographic. D66 Midden-Drenthe

D66 Midden-Drenthe presenteert vrijdagmiddag het eigen verkiezingsprogramma met de titel ‘’Ruimte voor iedereen!’’ Voor deze titel is gekozen omdat de partij vindt dat dat iedereen prettig en duurzaam moet kunnen leven in de gemeente Midden-Drenthe.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Op 14, 15 en 16 maart mogen inwoners weer naar de stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De fractie van D66 wil dat de woonomgeving voor iedereen bereikbaar en aantrekkelijk moet zijn, ongeacht afkomst, opleiding of geaardheid. Lijsttrekker Arnoud Knoeff: ,,In onze mooie gemeente moet ruimte zijn voor iedereen, om te wonen, te werken, te recreëren of om van de oude dag te genieten. Daarbij laten we iedereen vrij, maar niemand vallen.”

Negen speerpunten

Het verkiezingsprogramma is samengevat in negen speerpunten die voor D66 Midden-Drenthe de komende raadsperiode op de agenda staan. Het programma is dan ook kort en in een handige infographic samengevat.

Hierdoor wordt in één oogopslag duidelijk waar D66 de komende vier jaar mee aan de slag wil. Knoeff: “We wilden eens iets nieuws doen met het verkiezingsprogramma. Daarbij dachten we in eerste instantie aan de jeugd die geen verkiezingsprogramma wil lezen, maar we realiseerden ons direct dat dit ook voor de laaggeletterden in onze gemeente een prachtig alternatief is.”

Kandidaten

Naast lijsttrekker Arnoud Knoeff zijn inmiddels ook de andere kandidaten bekend gemaakt. Naast een aantal oudgedienden ook nieuwe gezichten die de D66 verkiezingslijst divers en dynamisch maakt. Naast Knoeff gaan (op lijstvolgorde) Clair Klamer-Wardle, Marten Leistra, Paul Huisman, Gerko van IJsselmeiden, Wietse de Jong en Danique Boers de D66 kar trekken. In totaal negen personen, variërend in leeftijd tussen de 18 en de 57 jaar, die allen middenin de samenleving staan.

Kloof verkleinen

D66 wil naast het woonprobleem ook de kloof tussen politiek en in inwoner verkleinen door inwoners en ondernemers met eigen initiatieven actiever te begeleiden en samen te kijken hoe hun doelen gerealiseerd kunnen worden. Uiteraard is duurzaamheid bij D66 ook een van de negen speerpunten.

Knoeff: ,,We willen verder inzetten op duurzame energie, passend binnen het landschap en vinden ook dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven.”

Het volledige verkiezingsprogramma is te lezen op de website van D66 Midden-Drenthe: d66.nl/middendrenthe

Nieuws

menu