DOEK in Midden-Drenthe in eindstadium. Vijftien mooie plannen worden digitaal gepresenteerd om een prijzenpot van dertig mille te verdelen.

Verduurzamen. Pixabay

Het is zaterdag 22 januari zover: de 15 deelnemers in de gemeente Midden-Drenthe van Duurzaam Op Eigen Kracht (DOEK) presenteren hun plannen. Wel anders dan anders want deze keer zijn de presentaties online.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Wethouder Erjen Derks: “Met Duurzaam Op Eigen Kracht willen we als gemeente de inwoners financieel een handje helpen om hun eigen omgeving te verduurzamen. De plannen die zijn ingediend hiervoor maken allemaal kans op een deel van de prijzenpot van €30.000,-. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen!”

Live digitaal te volgen

Alle deelnemers hebben een filmpje gemaakt waarin ze hun plannen toelichten. In plaats van een markt in het gemeentehuis gaat het dit jaar dus volledig digitaal. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de presentaties vanuit huis te volgen. Dat kan op zaterdag 22 januari tussen 9.00 en 12.30 uur via de volgende link: www.middendrenthe.nl/doek.

Ook een deskundige jury kijkt mee met de filmpjes die de deelnemers hebben gemaakt. Uiteindelijk beoordelen zij alle plannen die zijn ingediend en maken vervolgens in de loop van zaterdag 22 januari bekend hoe de prijzenpot verdeeld wordt.

De plannen voor DOEK moeten bijdragen aan een duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners versterken. Het is de bedoeling dat de inwoners zelf grotendeels zorgen voor de uitvoering van hun ideeën.

Nieuws

menu