DOEK verdeelt prijzengeld in Midden-Drenthe. Drie plannen krijgen vijf mille: IJsvereniging Nieuw-Balinge, Molo-Oekoe en MFA De Kiem zijn de gelukkigen

Jeugdsoos All Skin kan het geld goed gebruiken om het gebouw op te knappen en te verduurzamen. Gemeente Midden-Drenthe

Bijna alle plannen van de deelnemers aan DOEK (Duurzaam Op Eigen Kracht) vielen zaterdag in de prijzen. Zij kregen een deel van de prijzenpot van 30.000 euro. IJsvereniging Nieuw-Balinge, Molo Okoe en Kindcentra De Wingerd en De Meenthe (Groen Plein de Kiem) gingen er met het meeste geld vandoor: elk vijf mille.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Deze keer geen fysieke presentaties van de plannen maar digitaal. Met enige vertraging weliswaar, maar de verschillende projecten met bijbehorende filmpjes maakten indruk op de drie juryleden.

Wethouder Erjen Derks: ,,Van de aanleg van een voedselbosje tot het verduurzamen van het dorpshuis of ijsvereniging. De plannen zijn zeer divers. Mooi ook om te zien dat het verduurzamen niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Met het vervangen van verlichting in ledverlichting of het plaatsen van een tussendeur kan ook al veel energie bespaard worden.”

Jury

De jury die de plannen beoordeelde bestond uit wethouder Erjen Derks, Mathijs ter Bork (IVN, Instituut voor Natuureducatie) en Reinder Hoekstra (NMF, Natuur en Milieufederatie). Reinder Hoekstra: ,,Het was een dankbare en uitdagende taak om de prijzenpot te verdelen, maar het is gelukt. Wat hebben de deelnemers prachtige plannen bedacht. Ik vond het mooi om te zien dat duurzaamheid zo leeft in de Midden-Drentse dorpen.”

Bijna alle plannen vielen in de prijzen, alleen het plan van Coöperatie Duurzaam Beilen kreeg geen prijs. Alhoewel daar direct bij werd gezegd door de jury dat deze coöperatie zeker via andere potjes en wegen op weg wordt geholpen. Drie plannen kregen maar liefst 5.000 euro. Een overzicht van alle plannen en de toegekende bedragen zijn te vinden op www.middendrenthe.nl/doek.

Tweede editie

Dit was de tweede editie van DOEK, waarbij het de bedoeling is dat de plannen bijdragen aan een duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners versterkt. Ook is er de voorwaarden dat de indieners van de plannen zelf grotendeels voor de uitvoering zorgdragen.

Nieuws

menu