De SlimWonen App maakt energie besparen in Midden-Drenthe makkelijker en leuker: ,,Goed voor de portemonnee én het milieu"

De app is een nieuw initiatief en maakt energie besparen makkelijker en leuker. Pixabay

Midden-Drenthe heeft een rijkssubsidie ontvangen om alle inwoners te helpen om energie te besparen. De gemeente gebruikt dit onder andere voor inwoners voor de aanschaf van de SlimWonen App.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De app is een nieuw initiatief en maakt energie besparen makkelijker en leuker. Eind september krijgen alle inwoners een activatiecode per post toegestuurd, waarmee de app in gebruik kan worden genomen.

Wethouder Dennis Bouwman: ,,Veel mensen hebben eigenlijk geen idee van hun dagelijkse energiekosten. Met deze app, die makkelijk in gebruik en gratis te downloaden is, maken we het voor mensen inzichtelijk wat hun energiekosten zijn en hoe ze energie kunnen besparen. Het mes snijdt dan aan twee kanten: het is goed voor de portemonnee én voor het milieu.”

Tips

Met de SlimWonen App kunnen inwoners zien hoeveel euro zij per dag uitgeven aan energie. Bovendien laat de app zien of het verbruik veel of weinig is in vergelijking met anderen. De app biedt verder tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen. Helpt bij het overstappen naar een groene energieleverancier, helpt bij het isoleren van uw huis en het slim vervangen van huishoudelijke apparaten.

Om gebruik te maken van de app is een activatiecode nodig. Alle bewoners van Midden-Drenthe ontvangen eind september een brief met hun persoonlijke activatiecode en meer informatie over de SlimWonen App. In de App Store (iOS) of Google Play Store is de app gratis te downloaden en met de activatiecode is eenvoudig een account aan te maken.

Onafhankelijk

De SlimWonen App is onafhankelijk (dus niet gekoppeld aan bijvoorbeeld een energieleverancier). De App voldoet aan de privacywetgeving en gaat zorgvuldig om met gegevens. De SlimWonen App kan vanaf activatie gratis worden gebruikt tot en met 1 maart 2023. Om die looptijd maximaal te benutten is het belangrijk zo snel mogelijk de App te activeren. Het activeren van de app leidt tot geen enkele verplichting, ook niet na de gratis periode.

Nieuws

Meest gelezen

menu