De handtekeningen zijn gezet. Cursus is aanleiding voor oprichting van vereniging Drentse voedselbossen

Projectleider Femmeke Huigens aan het woord. Foto: Gemeente Midden-Drenthe

De interesse voor het aanleggen van een voedselbos leeft. Ook in Midden-Drenthe. De belangstelling is er dus, maar voldoende kennis was en is er niet. Daarom hebben veel belangstellenden zich inmiddels aangesloten bij de vereniging Drentse voedselbossen, deze vereniging werd donderdag officieel opgericht.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Na het officiële tekenmoment vertelde voorzitter Gré Mulder over de oprichting van de vereniging. Gevolgd door een boeiende lezing van projectleider Femmeke Huigens. Nadat wethouder Jan Schipper nog eens het belang van de Drentse voedselbossen voor de gemeente benadrukte mocht hij samen met cursusleider Martijn Aalbrechts de valse christusdoorn planten.

De valse christusdoorn staat symbool voor de vereniging Drentse Voedselbossen en het (Midden)-Drentse landschap. Hij groeit snel, kan goed tegen klimaatverandering, trekt wilde bijen aan, slaat stikstof op én de peulen zijn eetbaar. Op initiatief van de gemeente Midden-Drenthe hebben belangstellenden mee kunnen doen aan een voedselboscursus.

Ondersteunen, verbinden en delen

De vereniging heeft als doel lokale overheden te ondersteunen, initiatieven te verbinden en kennis te delen.. Dit doen betrokkenen door onderling planten en kennis uit te wisselen en met het opzetten van een kennisloket waar mensen terecht kunnen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een voedselbos.

De vereniging is nu (al) genomineerd voor de duurzame dertig. Er kan gestemd worden op dit initiatief:

dvhn.nl/extra/Duurzaam-van-klein-naar-impact-27734775.html

Wie lid wil worden van de vereniging kan zich aanmelden via de website.

www.drentsevoedselbossen.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu