Dieren staan centraal in de Beiler manege. De 28e Midden Drenthe Show is volop aan de gang

De knuffelhoek. Marjan Zinger

In de manege in Beilen is een fraaie tentoonstelling te bezoeken. Voor jong en oud volop vertier, tenminste als je van dieren houdt. De jaarlijkse Midden Drenthe Show is daar momenteel aan de gang met levende have als pony’s, ezel, konijnen, duiven en ook nog veel kleurplaten die te bekijken zijn. Wat er mist? Dat zijn de watertrappelaars, vanwege de vogelpest.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De mededeling van vogelpest deze week en dus ophokplicht was een grote domper voor de organisatie, de Kleindierenvereniging Midden Drenthe. Alles stond al klaar voor de hoenders, nu is een groot deel van de lege hokken opgevuld door honderden kleurplaten van kinderen uit Midden-Drenthe.

Kleurrijk

De manege is kleurrijk aangekleed met veel groen en leuke hoekjes. Natuurlijk staan de dieren centraal, elk in een eigen kooi of in een enkele volière. Vrijdagochtend waren vele vrijwilligers hard aan het werk om de dieren te voeren en van schoon water te voorzien. Onder hen Henderikus Zinger. Hij is één van die vrijwilligers en deze konijnenfokker meldt trots: ,,Ik had vier keer een F gisteravond.”

Donderdagavond was de openbare keuring, altijd een spannend gebeuren voor de inzenders. Het keuringsrapport van elk dier hangt overzichtelijk onder de kooi. Elke afdeling heeft een eigen naambord van de betreffende keurmeester.

In het midden van de ruimte zijn twee knuffelhoekjes ingericht, kinderen mogen daar kleinere konijnen aaien. Voor sommige kleintjes een spannend gebeuren, zelfs als ze bij mama op schoot zitten.

Openingstijden

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op vrijdag 29 oktober tot 22.00 uur en zaterdag 30 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu