Dierenartsen uit Beilen steunen hun boeren met een actie op de bakfiets

De bakfiets komt uit de schuur. Pixabay

De dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart uit Beilen bezoeken hun klanten komende week op de bakfiets. Een ludieke actie, met een serieuze ondertoon. Dierenarts Bernd Hietberg vertelt dat het motto is: ,,Liever op de fiets gaan, dan onze boeren in de kou laten staan”.
Lees meer over
Midden-Drenthe


Hietberg over de aangekondigde stikstofplannen: ,,Het is niet eerlijk, het model klopt niet en de politiek is niet onafhankelijk. Auto’s tellen maar tot 5 km, landbouw tot 25 km. Vliegverkeer groter dan 900 meter telt niet mee. Zeeschepen en cruiseschepen worden uitgezonderd en er wordt 23 miljard uitgegeven, terwijl het ook met 1,3 miljard kan.”

Frustratie

Ook bij de dierenartsen is de frustratie dus groot. ,,Onderzoeken uit 2011 van boeren uit onze praktijk langs het Dwingelderveld worden in de doofpot gestopt.”

De dierenartsen staken hun koppen bij elkaar en kwamen al snel met deze actie. De komende week blijft de auto staan en wordt de bakfiets gebruikt. ,,Want”, zo besluit Hietberg: ,,Straks geen eten maar wel een huis en een auto. Wat heb je daaraan als er geen eten meer is?”

Nieuws

menu