Drive-thru bij buffelboerderij Luth veroorzaakt topdrukte op Kraloërweg in Eursinge

De drive-thru bij buffelboerderij Luth trekt honderden bezoekers. Foto: Andre Weima Fotografie

Topdrukte op eerste paasdag in het anders zo rustige Eursinge. De gehele middag was er sprake van een ware file op de Kraloërweg. Veroorzaakt door de drive-thru die werd gehouden door buffelboerderij Luth.

Vanuit hun eigen auto konden de bezoekers de waterbuffels bewonderen in hun stal en coronaproof proeven van buffelkaas en, voor diegenen die er op tijd bij waren, mozzarella. Uiteraard kon ook buffelkaas worden gekocht.

De drive-thru werd een ongekend succes. Meer dan 500 auto’s kwamen er op af. ,,Het was zeer geslaagd en daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee”, blikt Bouke Luth aan het begin van de avond meer dan tevreden terug, terwijl hij op dat moment al weer druk is met het melken van de buffels. ,,Dat het druk kon worden, daar hadden we wel rekening mee gehouden. Er is immers weinig anders te doen momenteel. Maar dat het zó druk zou worden, dat hadden we niet verwacht.”

Geduld op de proef gesteld

Ondanks dat het geduld van de bezoekers hier en daar flink op de proef werd gesteld - sommigen moesten een uur of langer wachten - heeft Luth geen chagrijnige reacties gehoord. En gelukkig had hij voldoende buffelkaas om iedereen te kunnen laten proeven.

Met een lach vertelt de jonge boer: ,,Vrienden heb ik voor de zekerheid wel gevraagd om een andere keer langs te komen.” De mozzarella daarentegen was na ongeveer een anderhalf uur al op. ,,Mozzarella kun je minder lang goed houden. Omdat we vooraf niet wisten hoe druk het zou worden, durfde ik het niet aan om te veel ervan te hebben.”

PR-actie

De drive-thru was uiteraard vooral een PR-actie. ,,We hopen dat iedereen de buffelkaas lekker vindt en vaker terugkomt of een van de verkooppunten bezoekt.”

Hoopvol voegt Luth eraan toe: ,,En nog mooier zou natuurlijk zijn als onder de bezoekers vandaag winkeliers zitten die onze producten in de toekomst willen gaan verkopen. Dus wie weet wat hier nog uit voortvloeit.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
Coronavirus
menu