EK dammen en World Cup naar Midden-Drenthe: Volta biedt onderdak

Ook kampioen Roel Boomstra doet mee aan dit toernooi. Wouter Sipma

Het is damclub Hijken DTC gelukt het EK blitz en het EK rapid naar Midden-Drenthe te halen. In samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe is dit toernooi in de herfstvakantie in de nieuwe VO school Volta in Beilen. Tijdens de damweek van Hijken DTC wordt ook een World Cup gehouden.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dit is een open toernooi waar iedereen de strijd aan kan gaan met internationale grootmeesters.

Blij met vertrouwen

Voorzitter Wouter Sipma van Hijken DTC is blij met het vertrouwen: ,,We hebben in het verleden al een aantal grote toernooien mogen organiseren. Blijkbaar is dat zo goed bevallen dat we dit jaar de organisatie van deze twee EK’s toegewezen hebben gekregen.”

De verwachting is dat er een sterk deelnemersveld naar Midden-Drenthe zal afreizen: ,,De Europese top zal komen, daarnaast zijn er voor de internationale grootmeesters op de World Cup belangrijke punten te verdienen in de race om het wereldbekerklassement. Uiteraard doen ook veel topspelers uit Nederland mee, waaronder ons eigen lid en kersverse wereldkampioen Roel Boomstra. Al met al verwachten we dat zo’n 80 tot 100 dammers in oktober hun opwachting gaan maken.”

Blij

Wethouder Erjen Derks is blij met dit toernooi in Midden-Drenthe. ,,Als gemeente vinden we sport belangrijk. Wanneer je dan zo’n groot evenement met internationale allure mag organiseren zet dit de gemeente Midden-Drenthe echt op de kaart. Daarnaast biedt dit ook veel mogelijkheden voor andere sectoren. Denk bijvoorbeeld alleen al aan alle spelers die hier gaan overnachten. Ook liggen er in de aanloop naar oktober verschillende plannen om van jong tot oud kennis te laten maken met de damsport en bij dit evenement te betrekken. Naast dit mooie toernooi staat er dus nog veel meer te gebeuren.”

Volta

Als locatie voor dit evenement is gekozen voor de nieuwe VO school Volta in Beilen. Directeur Teun van Roy: ,,We willen ons mooie gebouw niet alleen inzetten voor het geven van onderwijs, maar ook voor andere maatschappelijke zaken. Dat Volta nu de locatie is waar het EK dammen en een World Cup wordt georganiseerd is hiervan een mooi voorbeeld.”

Acht dagen

In totaal zal de damweek van Hijken DTC in oktober acht dagen gaan duren. Van zondag 16 oktober tot en met vrijdag 21 oktober vindt de World Cup plaats, waar iedereen zich voor kan inschrijven. Er is bewust gekozen voor de herfstvakantie, zodat ook de jeugd de mogelijkheid krijgt de strijd aan te gaan met de grootmeesters en ervaring op te doen. Vervolgens vinden op zaterdag 22 en zondag 23 oktober het EK blitz en het EK rapid plaats.

Nieuws

menu