Een boomhut bouwen, tekenen, dieren bezoeken, muziek maken of een herinneringssteen ontwerpen. Het kan allemaal in Midden-Drenthe tijdens Oktober Kindermaand

Hondenknuffelaar Alie Pol bezoekt een hond. Archieffoto: Jan Anninga

Een boomhut bouwen, Jan, Jans en de kinderen tekenen, een bezoek brengen aan het dierentehuis of een instrument leren bespelen. Het kan allemaal tijdens Oktober Kindermaand in Midden-Drenthe. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend in oktober deelnemen aan allerlei spannende en leuke culturele activiteiten. De toegang is gratis.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Culturele instellingen in Drenthe zetten in de maand oktober de deuren wagenwijd open voor kinderen en hun ouders. Om ze enthousiast te maken voor kunst en cultuur worden er allerlei creatieve activiteiten georganiseerd. Zo is er op 8 oktober bij de Muzentuin een instrumentenparade en een open dag waar allerlei muziekinstrumenten kunnen worden uitgeprobeerd. Op dezelfde dag wordt in de bibliotheek een boomhut gebouwd. Het Jan Kruis Museum is tijdens Oktober Kindermaand geopend om de tekeningen van Jan Kruis te bewonderen en om zelf één van de karakters te leren tekenen. Op 1 oktober is er ook een open dag bij het Drents Dierentehuis in Beilen. Kinderen kunnen hier de aanwezige asieldieren schilderen.

Herinneringssteen