Een gedenkwaardige eerste buurtbusrit voor Alfons de Jong uit Hijken: ,,Het contact met de mensen vind ik gewoon prachtig"

Bij aankomst op het station werd De Jong door zijn vriendengroep verrast. Erica Boer

Wat zou een samenleving zijn zonder vrijwilligers? Dat antwoord is simpel. Niets. Ook de buurtbus in Midden-Drenthe kan niet zonder. Reizigers op het station van Beilen keken vrijdagavond vast vreemd op. Waar normaal gesproken een enkeling gebruik maakt van de buurtbus richting Smilde en Hijken, stond nu een voltallige vriendengroep te wachten op een ritje.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Bij aankomst op het station werd de bus zelfs voorzien van slingers en ballonnen. Aanleiding was de eerste chauffeursrit van Alfons de Jong uit Hijken. Als waardering voor zijn vrijwillige chauffeurswerk werd hij door zijn vrienden verrast met een gedenkwaardige eerste rit.

De veelzijdige De Jong is naast zijn baan als bedrijfsleider bij Wildkamp in Beilen, ook eigenaar van Houthandel Hijken. Bovendien is hij al jaren vrachtwagenchauffeur.

De Jong kon de humor van de vriendenactie wel inzien. De Jong: ,,Het contact met de mensen vind ik gewoon prachtig. En dan dit hier vanavond. Mooi toch, zo’n leuke eerste rit.” Ondanks zijn drukke bestaan maakt hij daarom graag tijd vrij voor het vervoeren van de reizigers in zijn regio.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu