Een kijkje nemen bij moderne melkvee- en akkerbouwbedrijven met indrukwekkende landbouwmachines? Stichting Beleef Beilen houdt weer een fietspuzzeltocht

De fietstocht trekt elke editie veel deelnemers. Ron de Vos, archief

Vanaf de Beiler manege begint tweede pinksterdag , 6 juni, weer een fietspuzzeltocht langs agrarische bedrijven. De organisatie is in handen van Stichting Beleef Beilen. De deelnemers krijgen een kijkje bij moderne melkveebedrijven, akkerbouwbedrijven en krijgen indrukwekkende landbouwmachines te zien.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Twee jaar achter elkaar kon deze fietstocht niet doorgaan vanwege corona. De fietstocht van ongeveer 35 km voert dit keer over mooie landweggetjes en fietspaden, langs de akkerbouwvelden (waar LTO Noord gewasborden heeft geplaatst). Er worden vijf verschillende agrarische bedrijven bezocht.

Agrarische sector

Al met al een mooie mogelijkheid om op een sportieve manier een kijkje te nemen bij, en geïnformeerd te worden over, een deel van de agrarische sector in Drenthe.

De start is tussen 09.00 uur en 12.00 uur vanaf de manege (Hoefslag 20 in Beilen). Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. De aankomst is mogelijk tot 17.00 uur.

Feestelijk onthaal

In de manege worden de fietsers feestelijk onthaald met live muziek en veel gezelligheid. Daar kunnen de deelnemers hun antwoordformulieren inleveren en meedingen naar een mooie prijzen, voor de kinderen is er een kleurwedstrijd en deze kleurplaten kunnen die dag ook in de manege worden ingeleverd.

Nieuws

menu