Een terugblik op het jaar 2021 in Midden-Drenthe. Met corona, dorpsvisie, buurtproject, afscheid en nog veel meer

De medewerkers van de Dierenambulance hadden geen last van de lockdown. Norma Riemersma

De drempel van het jaar 2021 naar 2021 is aangebroken. Een jaar waar corona helaas wederom de boventoon voerde. Maar er was meer wat in Midden-Drenthe aandacht vroeg en kreeg.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Het jaar 2021 begon in lockdown. De Dierenambulance ondervond geen hinder hiervan en de medewerkers konden ongestoord hun dankbare werk doen. In februari mochten de inwoners van Smilde zich uitspreken over hun eigen toekomst. In september was deze Dorpsvisie klaar. In maart gingen we met zijn allen weer eens naar de stembus, voor de Tweede Kamerverkiezing. Aangepast aan de coronamaatregelingen mocht iedereen boven de 18 zijn of haar stem laten gelden. De VVD was ook in Midden-Drenthe de grootste partij.

Volta

Begin april bracht een deel van het college een bezoek aan de bouwplaats van Volta. Het hoogste punt was bereikt en dat werd gevierd met gebak voor de bouwvakkers. Het pand is inmiddels opgeleverd en directie, personeel en leerlingen nemen de nieuwe school voor voortgezet onderwijs na de kerstvakantie in gebruik.

Het Pad van Theodoor in Orvelte kreeg een metamorfose en een maand later werd de spreekwoordelijke fakkel van de Culturele Gemeente overgedragen aan de gemeente Coevorden. Handen ineen voor gezonde (sport)clubs met de slogan ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’ Een werkgroep onder aanvoering van Welzijn riep clubs op om aan te haken. In Witteveen kwam een burenproject van de grond, met financiële ondersteuning van de gemeente.

Afscheid

Tot verrassing van velen maakte Mieke Damsma in oktober bekend dat zij ontslag nam. Zij werd op 1 december opgevolgd door Cees Bijl, die half november afscheid nam als gedeputeerde van de provincie Drenthe.

Terwijl heel Nederland inmiddels weer in lockdown zit en alleen de essentiële winkels open mogen kwam Wijster op 19 december in het nieuws. Daar constateerden waarnemers dat Forum voor Democatie ondanks meerdere waarschuwingen toch een markt hield in een weiland. Burgemeester Cees Bijl deelde daarom een boete uit.

Nieuws

Meest gelezen

menu