Welk raadslid in Midden-Drenthe liet een scheet tijdens online raadsvergadering? (Of was het toch wat anders? Oordeel zelf)

Een videostill uit de digitale raadsvergadering van de gemeente Midden-Drenthe

Er ontglipte een raadslid of bestuurder donderdagavond iets tijdens de digitale raadsvergadering van de gemeente Midden-Drenthe. Geen geheime informatie of emotionele uitspatting, maar wat wel? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Tijdens het vragenhalfuur voor de raad viel een korte stilte nadat er een vraag werd gesteld aan wethouder Erjen Derks, hij moest immers zijn camera en microfoon aanzetten. Prompt knetterde er een geluid door de livestream dat verdacht veel lijkt op een harde wind.

„Iedereen zit thuis nu”, zegt een woordvoerder. ,,Dus het kan ook zijn dat iemand op de achtergrond net even een stoel verschuift of met een schoen een raar geluid maakt. Dat overkomt mij zelf ook wel eens. Dan klinkt het als iets wat het helemaal niet is. Maar we weten niet precies wat het is.”

Een dag later reageert Derks vol ongeloof. „Is dit gemonteerd?”, vraagt hij, om later met een lach af te doen. „Ik dacht dat jullie mij voor de gek hielden. Hilarisch. Ik heb dit helemaal niet meegekregen. Mijn microfoon stond in ieder geval nog uit.”

Oordeel vooral zelf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
Video
menu