Eerste zet van project Fitter Brein: ,,Zet die hersenen aan het werk"

De beide wethouders aan zet, met Dennis Bouwman op de voor- en Erjen Derks op de achtergrond. Wouter Sipma

“Zullen we een potje dammen?” Vijfentwintig mensen van twaalf verschillende organisaties kwamen donderdag bijeen voor de aftrap van het project Fitter Brein. Na een video welkomstboodschap van ‘breinprofessor’ Erik Scherder werd onder leiding van daghost Bert Dollekamp volop gediscussieerd over de kansen (maar ook de valkuilen) van dammen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Ter illustratie: aan de ene kant is dammen makkelijk te leren en heeft het veel diepgang, maar aan de andere kant denken mensen soms dat het spel te makkelijk of juist te moeilijk is.

Workout

Projectleider Zainal Palmans legde uit hoe Fitter Brein al in verschillende gemeentes in het noorden van het land is begonnen en hoe damactiviteiten eruit kunnen zien. Vervolgens vertelde projectcoördinator in Midden-Drenthe Wouter Sipma hoe dit concreet in Midden-Drenthe wordt aangepakt. Trea de Vries-Derks onderbrak het zitten met een workout waarbij men niet alleen even van de stoel kwam, maar ook mentaal scherp moest blijven.

Er werd ook gedamd: de wethouders Erjen Derks en Dennis Bouwman kruisten de degens met leefstijlcoach Trea de Vries-Derks en Kees van Eik, recreatief dammer van de ouderensoos in Westerbork. Op andere borden speelden afgevaardigden van het Derkshoes, bewonersgroep Börkerheem, Buurtacademie Witteveen en Bridgeclub Midden-Drenthe tegen elkaar. De resultaten waren bijzaak; de hernieuwde kennismaking met het spel bracht vooral veel plezier.

Zet die hersenen aan het werk

Met een brede afvaardiging uit de hele gemeente, Beilen, Elp, Hijken, Westerbork en Witteveen waren vertegenwoordigd, gaf het event aanknopingspunten om daadwerkelijk activiteiten op te zetten. Op woensdag 19 oktober komt Erik Scherder zelf naar Beilen tijdens de Damweek Hijken. Zijn opdracht is duidelijk: ,,Haal het dambord uit de kast en zet die hersenen aan het werk!”

Gea Witvoet (Welzijnswerk Midden-Drenthe) en Esther Vos (team Gezond in Midden-Drenthe) hielpen de aftrap mogelijk te maken.

Wie interesse heeft voor het project kan een mail sturen naar info@fitterbrein.nl

Nieuws

menu