Erjen Derks is de volgende periode niet beschikbaar als wethouder in Midden-Drenthe: ,,Het was een eer om dit werk te mogen doen"

Erjen Derks is trots op het Sporthart in Westerbork. Hugo Faber

Wethouder Erjen Derks (31) is de volgende periode niet beschikbaar als wethouder voor de gemeente Midden-Drenthe. Waar zijn toekomst ligt is volgens hem nu nog niet bekend. Hij is zich aan het oriënteren, maar: ,,De focus ligt de komende maanden nog vol op mijn werk voor de gemeente. Er is nog volop te doen!”
Lees meer over
Midden-Drenthe

Derks kijkt met een goed gevoel terug op vier jaren wethouderschap: “Het was een eer om dit werk te mogen doen in de regio waar ik mijn wortels heb liggen en waar ik ben opgegroeid. Daar ben ik dankbaar voor. Maar ik wil mijn grenzen blijven verleggen en ook andere organisaties leren kennen.”

Gemeentebelangen Midden-Drenthe

Erjen Derks zit sinds 2018 namens Gemeentebelangen Midden-Drenthe in het college van B en W en heeft onder andere sport, onderwijs, jeugd, afval, duurzaamheid en vastgoed in portefeuille.

Het meest tevreden kijkt Derks terug op de inzet voor jeugdigen, gezondheid en sport: “Er ligt een duidelijk stappenplan voor nieuwe kindcentra en gemeentelijk vastgoed, de sportaccommodaties in onze gemeente zijn verduurzaamd en er ligt een fantastisch Sporthart in Westerbork met de meest moderne survivalbaan van Europa. Bovendien werken we binnen zowel het sport- als jeugdakkoord met ongeveer 80 organisaties aan een leefomgeving voor kinderen dat er voor zorgt dat zij een eerlijke kans op een gezonde toekomst krijgen.”

Jammer

Fractievoorzitter Jannes Kerssies van Gemeentebelangen Midden-Drenthe vindt het jammer dat Derks niet beschikbaar is voor een volgende periode: “We hebben binnen Gemeentebelangen Midden-Drenthe met succes samengewerkt en echt verandering gebracht in de lokale politiek. Met Derks verliezen we een uitstekende, bevlogen bestuurder met oog voor de menselijke maat.”

De belangrijkste verandering is volgens Kerssies de samenwerking met inwoners, verenigingsleven en andere organisaties om beleid te maken en projecten te initiëren. De gemeente Midden-Drenthe heeft op een aantal onderwerpen intensief samengewerkt met inwoners om beleid vorm te geven. Het jeugdakkoord is tot stand gekomen na gesprekken en gastlessen met bijna 600 kinderen, voor de duurzaamheidsvisie is gesproken met 700 mensen.

Derks is wel te vinden op de lijst voor Gemeentebelangen (lijst 5) als lijstduwer bij de komende verkiezingen. Gemeentebelangen Midden-Drenthe heeft aangegeven in alle rust te zoeken naar een kandidaat-wethouder voor de volgende periode.

Nieuws

menu