Festival moet uitwijken naar evenemententerrein in Beilen. Stichting uit grote zorgen

Het Oktoberfest is een jaarlijks gezellig feest. Roelof Jonker Fotografie

Stichting Festival Beilen hoopt, als evenementen weer zijn toegestaan, van 30 september tot en met 2 oktober het Muziekweekend te houden. De gemeente wil dat de organisatie gebruik gaat maken van het evenemententerrein. Rieks Knol vertelt namens de organisatie dat dit voorstel op zich prima is, maar dat het terrein niet voldoet aan de eisen die een evenemententerrein zou moeten hebben.

Tijdens dit muziekevenement staat op donderdag een grote bingo gepland, vrijdag het Oktoberfeest met Palermiger Spatsen, DJ Timmie en Wolter Kroes en op zaterdag de top40 band Papa di Grazi.

De gemeente wil dat de organisatie gebruik gaat maken van het evenemententerrein nabij de manege in Beilen. De gemeente vindt dat de feesttent achter het gemeentehuis voor teveel overlast zorgt. Volgens de stichting voldoet het terrein echter niet aan de eisen die een evenemententerrein zou moeten hebben. Hierover zijn goede gesprekken gevoerd met de gemeente, maar om de druk op te voeren is inmiddels ook steun bij de politiek gezocht.

Hierover zijn goede gesprekken gevoerd met de gemeente, maar om de druk op te voeren is inmiddels ook steun bij de politiek gezocht.

Kritiekpunten

Knol noemt als eerste punt van kritiek de weg rondom het terrein, dat voorzien is van grastegels: ,,Indien het evenemententerrein voor meerdere doeleinden gebruikt wordt dient dit goed toegankelijk te zijn voor ook minder validen. Het valrisico op dat pad is behoorlijk aanwezig.” Daarnaast is volgens Knol het grasveld ondanks de drainage regelmatig te nat om te belopen, moet uitvlakking plaatsvinden en het gras kort gemaaid en opgeruimd. Maar ook moet goed gekeken worden naar goede parkeervoorzieningen auto’s én fietsen. Tot slot moeten er goede nutsvoorzieningen zijn.

Uitstraling

Als de gemeente vindt dat organisaties van evenementen het evenemententerrein moeten gebruiken, dan moet dat terrein ook die uitstraling hebben. Zo luidt de mening van het de Stichting Festival Beilen. Knol: ,,Wij zullen dan ook in contact proberen te komen met de andere organisaties in Beilen en omstreken die ook evenementen organiseren om samen hierin sterk te staan.”

De partij Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork heeft de stichting inmiddels hun steun toegezegd. Om aanpassingen te doen is echter geld nodig, maar de stichting hoopt en verwacht dat de politiek in de begroting hiermee rekening wil houden.

Ondanks dat met de gemeente altijd prima is samengewerkt hoopt Knol nog steeds dat het festival achter het gemeentehuis mag plaatsvinden: ,,Aangezien voor organisatoren, bezoekers en horeca dorp dit terrein een ideale ligging heeft, in het centrum van het dorp.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu