Fietswrakken bij het station in Beilen zijn een doorn in het oog. Gemeente gaat handhaven

Fietswrakken. Archief DvhN

Na klachten gaat de gemeente Midden-Drenthe fietswrakken verwijderen in en bij de fietsenstalling bij het NS-station in Beilen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Gebruikers van de fietsenstalling bij het NS-station hebben over fietswrakken geklaagd. In overleg met NS zijn de klachten onderzocht. Het gaat om een groot aantal fietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat zijn, dat aangenomen kan worden dat er niet meer op gefietst kan worden.

De fietsen hebben kromme wielen, kapotte remkabels en afwezigheid van essentiële onderdelen als wielen en stuur. Ook zijn er losse onderdelen aangetroffen in en rond de fietsenstalling.

Markering

De gemeente gaat daarom handhaven. Omdat de eigenaren van de wrakken niet bekend zijn, zullen de wrakken in eerste instantie gemarkeerd worden. Eigenaren kunnen na markering binnen een week zelf de wrakken verwijderen. De niet verwijderde wrakken worden na die week afgevoerd naar de Milieustraat in Beilen.

Daar kunnen de fietswrakken tegen vergoeding van kosten gedurende twee weken na verwijdering worden opgehaald door de eigenaar. De handhavingsactie wordt uitgevoerd door de BOA en medewerkers van de afdeling Ruimte.

Nieuws

menu