Fractie CDA Midden-Drenthe laat zich bijpraten bij melkveebedrijf en zorgboerderij De Delma: ,,Het is lastig plannen te maken voor de toekomst"

De CDA fractie laat zich bijpraten. CDA Midden-Drenthe

De fractie van CDA Midden-Drenthe bracht woensdag een werkbezoek aan melkveebedrijf en zorgboerderij ‘De Delma’ in Mantinge. Jacob en Marien van Dalen hebben naast een melkveebedrijf een zorgtak voor weekend- en vakantieopvang van kinderen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Marien beschreef hoe de zorgtak is ontstaan naast het melkveebedrijf. Zij onderhoudt de contacten met ouders en zorgt voor de administratieve handelingen. Robert Brouwer, fractielid, was onder de indruk: ,,Het lijkt mij een voldaan gevoel geven om kinderen uit andere gezinnen een plek te bieden en tot rust te zien komen.”

Zorgen

Jacob van Dalen vertelde uitgebreid over zijn zorgen, hoe hij 25 jaar geleden in Mantinge kwam wonen en hoe het bedrijf door de jaren heen ontwikkelde tot wat het nu is. Het bedrijf werd verplaatst vanwege de natuur en inmiddels voelt de familie weer de hete adem van het Natura 2000 gebied Mantingerzand.

“Ik ben helemaal niet tegen natuur,” zo klinkt het, ,,maar met het huidige sentiment is het lastig plannen maken richting de toekomst. Dat doet wat met je. Het levert negatieve energie op en dat wil je niet. Je wilt toekomstgericht bezig zijn met je bedrijf en met je gezin.”

Stikstof

In de discussie die daarop volgde kwamen allerlei vragen naar boven, waarop geen antwoord kwam. Jan Schipper, wethouder en lijsttrekker voor het CDA Midden-Drenthe concludeerde dat de provincie aan zet is met gebiedsgerichte aanpak. Per gebied moet gekeken worden wat de gevolgen zijn van de stikstof depositie. Met de kennis van dat moment moeten vervolgens beslissingen worden genomen.

Nieuws

menu