Fractie VVD Midden-Drenthe is onder de indruk van ontwikkelingen op Het Drentse Wold

Arjan van Gelderen overhandigt bloemen aan Sibco. VVD Midden-Drenthe

De fractie van VVD Midden-Drenthe bracht donderdag een bezoek aan vakantiepark Het Drentse Wold in Hoogersmilde. Sibco de Vries en Ron Feenstra zijn sinds 2016 de trotse beheerders van het park. Met passie spraken ze over de ontwikkelingen op hun park.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Het park bestaat uit 83 vakantiehuizen, waarvan ruim de helft wordt verhuurd aan particulieren. Deels voor vakanties en deels in de wintermaanden als tussenoplossing voor de overgang naar een nieuwe woning in de omgeving. De bezettingsgraad is hoog, mede door corona is deze de afgelopen twee jaar toegenomen. Veel mensen ontdekten de rust en schoonheid van Midden-Drenthe.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Sibco en Ron hebben duurzaamheid in combinatie met service- en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. De 435 zonnepanelen op het dak van hun overdekte parkeerplaats zorgen voor een opbrengst van 100 Megawatt per jaar. Hierdoor zijn ze voor het park volledig zelfvoorzienend geworden. Ook wordt continue ingezet op goed isolerende vakantiewoningen.

Door slimme en innovatieve samenwerking met collega ondernemers in de omgeving bieden deze ondernemers vele extra’s voor hun klanten. Voorbeelden hiervan zijn gebruikmaking van het naastgelegen zwembad, verhuur mountainbikes en entertainment voor kinderen.

Van en voor Hoogersmilde

Een paar ondernemers, waaronder Sibco en Ron, maken samen met de Stichting Recreatie Hoogersmilde en Dorpsbelangen plannen voor het zwembad in Hoogersmilde. Doel is dat het zwembad en de omgeving weer een mooie prominente plek wordt in Hoogersmilde. Fractievoorzitter Arjan van Gelderen: ,,Echt een mooi staaltje van en voor Hoogersmilde!”

Nieuws

menu