Gekleurd Grijs nu in juni. Ouderen in Midden-Drenthe worden uitgedaagd deel te nemen aan vele activiteiten

Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In juni is de culturele actiemaand Gekleurd Grijs. In heel Drenthe organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.
Lees meer over
Midden-Drenthe

In Midden-Drenthe zijn meerdere workshops en activiteiten voor senioren. Giny Alberts houdt op 9 juni in haar Creatieve Praktijk de Tekentafel in Bovensmilde de workshop abstract schilderen. Dit betekent dat niet de werkelijkheid wordt geschilderd, maar er een werk ontstaat met kleuren, vormen en lijnen. Op 17 en 24 juni geeft Giny ook een workshop schilderen in de stijl van Hundertwasser. Friedensreich Hundertwasser was een Oostenrijkse kunstenaar en architect. Hij staat vooral bekend om de door hem ontworpen kleurrijke gebouwen. In navolging van zijn werk wordt in de workshop een landschap gemaakt in de kleurrijke stijl die typerend is voor deze kunstenaar.

Speciale route

Tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs ontvangt iedere bezoeker aan Herinneringskamp Westerbork bij aankoop van een museumticket een gratis exemplaar van de route ‘Buren, Bewakers, Bewoners en Betwiste Sporen’. De wandel- en fietsroute gaat langs historische plekken in de omgeving van Kamp Westerbork.

Tiny Houses zijn razend populair. In de workshop ‘Tiny grijs-groen’ ontdekken deelnemers of zo’n klein huisje iets voor hen is. Architect en beeldend kunstenaar Karin Elema laat alle deelnemers een maquette bouwen, waarin de deelnemers hun woonwensen kunnen verwerken.

Proefles

Elke dinsdag- en donderdagochtend kan bij Queno Fitness in Westerbork een gratis proefles gevolgd worden om de eigen conditie, kracht en balans te testen. En in het Jan Kruis Museum in Orvelte leert de bezoeker één van de karakters van Jan Kruis te tekenen.

Gekleurd Grijs was voorheen in april. De actiemaand is dit jaar verplaatst naar juni. De organisatie hoopt dat ouderen er na een lange coronaperiode weer wat makkelijker op uitgaan

Nieuws

Meest gelezen

menu