Gemeente Midden-Drenthe waardeert jonge mantelzorger met een cadeautje

Jonge mantelzorgers kunnen een cadeautje aanvragen. Vaart Welzijn

Als waardering mogen jonge mantelzorgers tussen de 8 en 24 jaar in de gemeente Midden-Drenthe een presentje aanvragen. Dit cadeautje kan worden aangevraagd van 1 juni tot en met donderdag 30 juni.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger.

Anders

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf.

Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als jonge mantelzorgers, ze ondervinden wel de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd.

Niet te missen

De landelijke bewustwordingscampagne ‘Niet te missen’ laat via video’s, posters, portretten en verhalen zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren.

Wie zelf jonge mantelzorger is of wie iemand kent die dat is kan een mail sturen naar mantelzorg@welzijnswerkmd.nl. Telefonisch doorgeven kan via het telefoonnummer 088 16 51 200.

www.weekvandejongemantelzorger.nl

Nieuws

menu