Gemeentebelangen SBW zegt vertrouwen op in college van Midden-Drenthe: 'Er is weinig tot niets afgerond'

Het gemeentehuis in Beilen. B&A productions

Gemeentebelangen Smilde Beilen Westerbork zegt het vertrouwen op in het college van de gemeente Midden-Drenthe. Fractievoorzitter Charles de Haas gaf donderdagavond tekst en uitleg tijdens de gemeenteraad.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Komende donderdag wordt tijdens de reguliere gemeenteraad voorgesteld een nieuwe wethouder te benoemen: Jan Batelaan. Gemeentebelangen Smilde Beilen Westerbork vindt het onnodig in deze onzekere financiële tijden een nieuwe wethouder te benoemen. Batelaan wordt voorgesteld ter vervanging van wethouder Anique Snijders, die enkele maanden geleden haar ontslag indiende. Snijders heeft recht op wachtgeld en met het aanstellen van Batelaan gaat een kostenpost gemoeid van bijna een ton een per jaar. Dat geld wil De Haas besparen.

Ondermaatse prestatie van college

Daarnaast uitte De Haas, zoals vaker, stevige kritiek richting college. Hij keek terug op de afgelopen periode: ‘Ik concludeer dat er weinig tot niets is afgerond.’ De Haas vindt dan ook dat het huidige college ondermaats presteert en mist een ‘grootmoedig vertoon van gezamenlijkheid’. Volgens De Haas demonstreerde het college zoveel mogelijk een individueel belang. Reden voor de fractie om het eerdere volledig uitgesproken vertrouwen in het college op te zeggen.

Nieuws

Meest gelezen

menu