Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork over bewoning vakantieparken: 'Als iemand permanent wil wonen is dat de vrijheid van de eigenaar'

De eigenaar moet kunnen recreëren, maar permanent wonen op een park moet volgens GSBW eveneens mogelijk zijn. Pixabay

Het ‘gedoe’ rondom vakantieparken vindt de fractie van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork ‘onnodig geneuzel’.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Fractievoorzitter Charles de Haas, fractievoorzitter: ,,Al jaren pleiten wij voor de vrijheid van keuze voor de eigenaar van een huisje op een park. In deze tijd van woningschaarste is het helemaal belachelijk om hier drukte over te maken. Als iemand permanent wil wonen is dat de vrijheid van de eigenaar.”

Schuld van de overheid

Dat hierover al decennia onduidelijkheid is voor de bewoners van vakantieparken, is volgens Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork de schuld van de overheid zelf.

De Haas: ,,Het mocht niet, maar er gebeurde niets en alles werd jarenlang gedoogd. Al onze voorstellen over dubbelbestemming werden afgewezen en nu gaat men flink doen om zogenaamd te handhaven. Daarbij komt, dat het juridisch nog maar de grote vraag is of de aanzet van de gemeente wel kan.”

Volgens De Haas was het beleid jarenlang ver onder de maat. Inmiddels heeft Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork juristen aan het werk gezet om het beleid te toetsen.

Nieuws

menu