Geniet van kamermuziek op landgoed Hiemstrastate in Hooghalen

Landgoed Hiemstrastate in Hooghalen. Foto: © Natuurmonumenten - Andrea Denotti

Door het hele land worden op 8, 9 en 10 oktober op 19 bijzondere locaties 70 concerten met klassieke en vernieuwende kamermuziek uitgevoerd. Voor dit exclusieve festival opent Natuurmonumenten de deuren van historisch erfgoed. Eén van die 19 locaties is landgoed Hiemstrastate in Hooghalen.

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) geeft hiermee een podium aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen. Het landgoed Hiemstrastate biedt een prachtig decor voor deze unieke concerten. Kaarten voor dit festival zijn nu verkrijgbaar via de website www.nm.nl/kmf

Op het landgoed bevindt zich naast een galerie ook een prachtige beeldentuin, waar voorafgaand aan het concert, een kijkje genomen kan worden. Ook start vanaf de galerie een met rode pijltjes aangegeven wandelroute van ruim 3 km.

De musici

Shuann Chai (fortepiano), Tami Krausz (traverso) bijten op vrijdag 8 oktober de spits af met werk van de componisten Beethoven en Kuhlau. Zaterdag speelt muzikaal duo Igor en Daria Roukhadze. Zondag is de beurt aan Trio Marie Soldat, fortepiano-trio, bestaande uit Cecilia Bernardini (viool), Keiko Shichijo (fortepiano) en Marcus van den Munckhof (cello). Dit trio speelt altijd op historische muziekinstrumenten en brengt muziek van Beethoven en Schubert ten gehore.

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. ,,Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF:,,Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren. De historische locaties zijn bij de kamermuziekconcerten voor zowel de musicus als de luisteraar van enorme toegevoegde waarde.”

Muzikaal talent

Natuurmonumenten beschermt natuur en erfgoed Natuurmonumenten beschermt naast honderdduizend hectare natuurgebied ook ruim 2600 cultuurhistorische bouwwerken en landschappen. Directeur natuurbeheer Teo Wams: ,,Een heel weekeind lang worden onze gebouwen het podium voor gevarieerd muzikaal talent. Onze cultuur komt voort uit het landschap. Op een prachtige manier verbindt de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds onze natuur met cultuur.”

Kijk voor meer informatie op de websites.

www.muziekinstrumentenfonds.nl

www.natuurmonumenten.nl/erfgoedvisie

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu