Gert Jan Bent neemt afscheid van de politiek. Burgemeester Damsma van Midden-Drenthe: ,,Hij weet op het juiste moment er te zijn, soms met een vleugje sarcasme”

De speech van Gert Jan Bent. ChristenUnie

Met kwalificaties als ‘veel kennis’, ‘oog voor proces’, ‘sterk’ en ‘gedegen’ kreeg Gert Jan Bent (ChristenUnie) lovende woorden van burgemeester Mieke Damsma en van Henk Heideveld. Na één periode wethouderschap en twee volle raadsperiodes nam Bent donderdagavond afscheid van de politiek in Midden-Drenthe. Hij gaat verhuizen naar Midden-Groningen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Burgemeester Damsma noemde Bent een ‘strateeg’: ,,Hij weet op het juiste moment er te zijn, soms met een vleugje sarcasme.” Henk Heideveld had een toespraak opgezet rondom het woord ‘sterk’. Hij vond Bent inhoudelijk sterk, hij had een sterke opstelling en was een gedegen en sterke wethouder. Heideveld keek terug op een intensieve periode samenwerking met Gert Jan Bent: ,,Je bent een perfectionist en hebt graag de touwtjes in handen.”

Intensieve periode

Natuurlijk kreeg ook Bent de gelegenheid nog iets te zeggen. Met name zijn vrouw Joke en de heren Henk Timmerman en Jacob Haveman werden nadrukkelijk genoemd. Timmerman en Haveman speelden een belangrijke rol bij zijn toetreding tot de ChristenUnie. Een intensieve periode volgde na zijn toetreding tot de ChristenUnie Midden-Drenthe. Direct in het eerste jaar werd hij lijsttrekker en behaalde de partij een zetel in de raad. Bent kwam op het pluche.

‘Politiek gaat over mensen,” concludeerde Bent, die als geen ander weet dat in de politiek de samenwerking gezocht moet worden om iets te bereiken. Niet altijd staan de neuzen allemaal dezelfde kant op. Niet erg volgens Bent, als dat maar gebeurt met respect voor elkaar.

Opvolging

Hij neemt afscheid in het vertrouwen dat zijn opvolging goed geregeld is. Na deze afscheidswoorden werd Ageet van Dijken benoemd als raadslid en Gert Pronk gaat aan de slag in de commissie Ruimte en Groen. Van Dijken was al commissielid van Zorg en Welzijn en Henk Heideveld neemt plaats in de Commissie Algemeen Bestuur voor de ChristenUnie.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu