Gert Jan Bent voor de eerste keer op landelijke kandidatenlijst ChristenUnie

Gert Jan Bent in zijn functie als wethouder van de gemeente Midden-Drenthe. Gemeente Midden-Drenthe

Gert Jan Bent uit Smilde staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Bent is gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Midden-Drenthe en voorzitter van de ChristenUnie Drenthe, maar staat nu voor het eerst ook op de landelijke kieslijst. Op de voorlopige kandidatenlijst, die wordt aangevoerd door lijsttrekker Gert-Jan Segers, staat Bent op plek 20.

Bent is momenteel directeur-bestuurder van een schoolvereniging met 22 basisscholen.

Gert Jan Bent: “De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met de boodschap ‘aandacht voor wat echt telt’. Wat voor míj echt telt is de soms uitzichtloze situatie van jongeren en ouderen met schulden. Zij zijn vaak het slachtoffer van malafide incassobureaus, gewetenloze schuldeisers en een overheid die zich opstelt als gesloten bastion. De ChristenUnie wil het breekijzer zetten in die situaties en knokken voor nieuwe hoop. Ik ben zeer gemotiveerd om daaraan bij te dragen.”

Bent wil in Drenthe actief campagne gaan voeren voor de ChristenUnie. “Waar mogelijk op straat, maar zeker ook online, zullen we als team het verhaal van de ChristenUnie ook in Drenthe laten horen. Een verhaal over naoberschap, over een maatschappij die draait om mensen en over kiezen voor de schepping. Een verhaal van ‘aandacht voor wat echt telt’, zeker ook in Drenthe.”

De volledige conceptkandidatenlijst is dit weekend bekend gemaakt en wordt vastgesteld door de leden op het digitale partijcongres van de ChristenUnie. Dit congres vindt plaats op zaterdag 21 november.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu