GroenLinks Midden-Drenthe wil daadwerkelijk het verschil maken

De programmacommissie Koosje Dedden (l) en Liesbeth Visser overhandigen het verkiezingsprogramma aan Rudie Weima. Bé van der Veen

GroenLinks Midden-Drenthe presenteerde zaterdag het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Het programma kreeg de titel: Toekomst voor jou - menselijk, eerlijk en duurzaam Midden-Drenthe.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Lijsttrekker Rudie Weima: ,,Ik ben buitengewoon trots op dit programma. GroenLinks toont zich een ambitieuze partij, een partij die daadwerkelijk het verschil maakt.”

GroenLinks vindt dat de zwaksten niet de dupe mogen worden van financiële tekorten, wil een brede participatie op buurtniveau bij de energietransitie en is voor een stevig groenbeleid met echte bescherming van bomen. Met het nieuwe programma wil GroenLinks de komende vier jaar een sociale, groene en aangename gemeente realiseren, met brede welvaart voor alle inwoners, met meer perspectief voor jongeren en met echte oplossingen van schuldenproblematiek.

Bovendien zet GroenLinks in op een versnelling van de energietransitie met burgerraden en een voorbeeldfunctie voor ondernemers, een regionaal voedselakkoord voor een duurzame landbouw en met zorg thuis zo lang dat kan voor kwetsbaren. De partij wil geen bollenteelt met gif in kwetsbare gebieden en een spuitconvenant voor een minder onveilig platteland. Een brede jeugdzorg met vaste financiering speelt ook een prominente rol in het nieuwe programma. Daarnaast zal de partij zich inzetten om betaalbaar te kunnen wonen, in een sociale, groene en aangename omgeving en met gelijke kansen.

Het verkiezingsprogramma is voor iedereen te lezen op www.middendrenthe.groenlinks.nl

Nieuws

menu